Cegléd 660 éve város. E kerek évforduló alkalmából idén hat napon át, április 30. és május 5. között ünnepeljük a város napját. Az év első szabadtéri fesztiválján igazán színes és sokrétű programokkal várjuk a kilátogatókat.

 

 • Április 30-án a jazzé lesz a főszerep, hiszen a zene városához hűen, Cegléd idén is kapcsolódik
  a Nemzetközi Jazznaphoz. Az Ordass közben Bori Viktor és zenészbarátai adnak majd koncertet.
 • Május elsején a polgármesteri köszöntő után egy különleges, közös ünneplésre hívjuk városunk hat- és hatvanéves lakóit. Velük közösen készítünk egy üzenetládát a következő kerek, 670. évfordulóra, valamint emlékszalagot kötünk fel a Városalapítók szobránál. A színpadi programok sorát – a májusfaállítás és a hozzá kapcsolódó népszokások előtt tisztelegve – hagyományőrző műsorral nyitjuk meg, majd a nap során a színpadon láthatjuk Pálházi Bence bandáját, Csengeri Attilát, a Pagurihot, Király Viktort és a Zaporozsecet.
 • Május 2-án mozgásra invitáljuk a város lakóit. 660 PERC SPORT címmel délelőtt színpadi bemutatókon, beszélgetéseken, iskolai versenyeken vehetnek részt városunk diákjai, valamint kipróbálhatnak majd számos izgalmas sportágat. Délután a Szépkorúak sportjához csatlakozhatnak az érdeklődők. A Kossuth Múzeumban ezen a napon „Vásárok, piacok, portékák – történetek a 660 éves Cegléd múltjából” címmel ünnepi kiállítás nyílik. Az estét a Zanzibar zenekar különleges, 25 éves jubileumi koncertje zárja.
 • Május 3-án ismét zenétől lesz hangos a belváros, hiszen idén is visszatér a már 13 éves Ceglédi Utcazene Fesztivál. 12 helyszínen, 12 különböző stílusú produkció mutatkozik majd be. A közönség szavazhat a számukra legkedvesebb zenekarra, és az ő voksuk mellett, természetesen szakmai zsűri is értékeli őket.
  A Kossuth téren a Tánc Világnapja alkalmából ceglédi tánccsoportok tartanak bemutatót, majd színpadra lép a Margaret Island és The Pontiac.
 • Május 4-én szombaton ismét családok élményterévé változik az Eötvös tér. Különleges hangulatával várja majd kicsiket és nagyokat a Régi Idők Piacztere. A forgatagban a gyermekeket bábelőadás, fajátékok, körhinta, kézműves- és mesterségbemutatók, zsonglőrműsor és még rengeteg színes program hívja. Fellép az Eszter-lánc mesezenekar. A téren kézművesek és termelők árulják portékáikat. A Kossuth-téri színpadon folytatódik a Tánc Világnapja, majd Középkori Lovagi tornával és játékokkal folytatjuk a napot, ami interaktív módon, a vendégeket is bevonja. A nap végén koncertet ad Charlie és a NewLevelEmpire,
  és érkeznek a LUX Mithras tűzzsonglőrök.
 • Az ünnepi rendezvénysorozatot egy nagyszabású, különleges hangverseny zárja. Május 5-én vasárnap a Gál József Sportcsarnokban A. Dvořák: STABAT MATER oratorikus művét hallhatjuk. Közreműködik Mráz Nikolett, Hajdú Diána, Kovács Gábor, Dani Dávid, a Gesualdo Kamarakórus, a Ceglédi Kardos Pál Pedagógus Énekkar, a Vasas Művészegyüttes Vass Lajos Kórusa és a Cser Miklós Kamarazenekar, vezényel Mester Dávid.

 

Természetesen idén sem maradhat el a látványos fényfestés, mely pénteken és szombaton estére még különlegesebbé varázsolja a Városnapok hangulatát. Május 1. és 4. között négy napon át míves portékák vására, helyi termelők, valamint gazdag étel- és italkínálat várja a kilátogatókat.

 

Találkozzunk a Városnapokon és ünnepeljük együtt a 660 éves városunkat!

(Részletes program, bővebb információ: varosnapok.cegledikultura.hu)