A Magyar Kultúra Napja alkalmából Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter a Kossuth Művelődési Központ Nonprofit Kft. részére „Minősített Közművelődési Intézmény Cím”-et adományozott. Az ünnepségnek 2024. január 22-én a Szent Márton-bazilika felszentelésének 800. évét köszöntő Pannonhalmi Főapátság adott otthont. A címet Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkártól és Szentmártoni János művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkártól vehettük át.

E cím pályázat útján nyerhető el úgy, hogy arra a szakma Minősítő Testülete javaslatot tesz a Kulturális és Innovációs Minisztérium részére. A minősítésekre azon intézmények nevezhetnek, amelyek a minőségfejlesztés, a hatékony munkavégzés területén kimagasló teljesítményt nyújtanak. A közművelődés minőségbiztosítási rendszere megkívánja tőlük, hogy a hatékony feladatellátás mellett, precízen dokumentálják munkafolyamataikat, rendszeresen figyelemmel kísérjék a résztvevők igényeit, mérjék közönségük elégedettségét, figyeljenek és reagáljanak a visszajelzéseikre.

A Kossuth Művelődési Központ NKft. 2021. után másodjára mérettette meg magát sikeresen e címért. A több hónapos előkészítői és pályázatírói munka után, az auditálásra tavaly nyáron került sor, melynek eredményeként 2024-től öt évig viselhetjük megérdemelten a Minősített Közművelődési Intézmény Címet immár az összes (ismeretterjesztés, képzés, kiállítás, közösségi szolgáltatás, művelődő közösség, rendezvény, tábor és származtatott szolgáltatás) tevékenységünkre vonatkozóan.

„Az intézmény egy alkalommal már átvehette a Minősített Közművelődési Intézmény Címet. Ez a tény jól mutatja, hogy elkötelezettek a minőségi feladatellátás iránt. Széleskörű partneri kapcsolatokkal rendelkeznek, és példaértékű, ahogy a lakossági igényekre reagálnak.”
(laudáció)

A díj közösségünk munkájának érdeme, minden korábbi és jelenlegi munkatárs, önkéntes, külső segítő, partner együtthatója.

Büszkén tekintünk rá, és hálásan köszönjük mindenkinek!